21 Aralık 2012 Cuma

Mantarlı Kestane Çorbası Tarifi

Mantarlı Kestane Çorbası Tarifi

 

Mantarlı Kestane Çorbası Tarifi

Mantarlı Kestane Çorbası Tarifi

Sevgili bayanlar ilginç ve lezzetli bir yemek yapmak isterseniz hem mantarlı hemde kestaneli bir çorba düşünmez misiniz . sizlerde artık standart yapılan yemeklerden o sandıysanız , gelin birlikte farklı ve değişik bir çorba yapalım. Kestanenin güzelliğini herkes bilir ve düşünün sene bu çorbada hem kestane hemde  mantar ve insan sağlığına yarayışlı  bir çok malzeme var .

Gerekli Malzemeler:

Yarım  kg kestane

200 gr mantar

1 soğan veya pırasa

1 kereviz sapı

1 patates

2-3 su bardağı tavuk suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağı

tuz

karabiber

sunumu için:

kırmızı pul biber

mantar dilimleri

Yapılışı:

Kestaneleri  ilk önce haşlayıp kabuklarını soyun. Tencerede tere yağı ısıtın . Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip soteleyin.İri küp şeklinde doğranmış patatesleri ve kereviz sapını ekleyip 5-6 dakika soteleyin. Kestaneleri ve 3 su bardağı suyu ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.sebzeler yumuşayınca el blendırında   çekip pürüzsüz kıvama gelinceye kadar ezin .tencereyi tekrar ocağa alın.Suyu yeterli gelmezse çorbaya su ilave edin .tavada ay çiçek yağını ısıtın .dilimlediğiniz mantar ve yarım limon suyunu ekleyip hafif soteleyin. Kestaneli çorbaya ekleyin .tuz ve kara biberi ekleyip 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın. çorbayı sıcak olarak kaselere aktarın ve üzerine mantar dilimleri ile pul biber ekleyip servis yapın.Mantarlı kestane çorbası hazır. Değişik tatlar sunmaya devam edeceğiz mutlaka bu siteyi ziyaret edin .afiyet olsun.

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder