23 Aralık 2012 Pazar

Åžebit YaÄŸlama Tarifi

Şebit Yağlama Tarifi

Şebit Yağlama Tarifi

Şebit Yağlama Tarifi

Sevgili  hanımlar sizlere şimdi şebit yağlama tarifini vereceğim .Ben bunu sevgili canım babam için yapmıştım  çok beğendi sizlerde eminim beğeneceksiniz. Babam bunu çok sevdiği için   sadece benden ister ,ablamlardan istemez çünkü  onlar biraz sulu yaparlar ve hamur ederler , biraz şebit ıslansın kuru kuru olmasın derler  ama ıslanınca da hamur yapacaklarını unuturlar yaptıktan sonra da keşke suyunu az dökseymişiz ,üzerine diye vah tüh demeye başlarlar.Bizler bunu kayseri de  sık sık yaparız . sizlere de tavsiye ederiz ve bu şebitleri  ister  satın alın ister evde kendiniz yapın.

Şebit Yağlama Tarifi

Şebit Yağlama Tarifi

Şimdi şebiti yapma zamanı gelin elleri sıvı yalım  ve tarifimize geçelim.

Gerekli Malzemeler:

5 veya 6  bardak un

3 su bardağı ılık su

1 mayanın yarısı

1 yemek kaşığı tuz

İç Malzemesi:

yarım kg kıyma

3 domates

küçük doğranmış biber

1 adet kuru soğan

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı  dolusu kara biber

1 tatlı kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı salça

yarım çay bardağı sıvı yağ

tuz

Yapılışı:

Ilık  suda mayayı gevşetin ve eritin.Unu ve tuzu ekleyerek hamurunuzu yoğurun  kulak memesi halinde yumuşak bir hamur olsun.Hamurunuz  kıvamına gelince dinlenmeye bırakın ve hamur iki katı kabarınca yapmaya başlaya bilirsiniz .Bu arada hamur mayalanana  kadar sizde içini hazırlayın .bir tencere alalım sıvı yağı koyalım ve soğanı,biberi kavuralım  daha sonra domatesi ve salçayı ekleyip kısık ateşte 20 dk . kadar suyunu çektirin . Baharatını,tuzu  ve 1/2 su bardağı su ekleyin busuylada biraz pişirin ve hafif suyunu çeksin. Tavada yapmaya başlayalım veya sacda  pişirmeye başlayalım .önce hamurlar küçük bezeler halinde alınır daha sonra bunlar açılır. harlı ateşte iki yüzünü de pişirin. Pişen hamurları bir kenara alalım ve hepsi piştikten sonra yağlamaya başlayalım . Ve hazırladığımız harçtan aralarına sürelim  bu harç tüm her yerine  sürülür ve daha sonra üzerine bir daha konulur  aynı işlem hamurunuz bitene kadar devam eder.daha sonra bıçak yardımıyla 4 parçaya ayrılır ve 3 diş sarımsakla sarımsaklı yoğurt yapılır.Daha sonra istenilen kadar tabaklara konulur ve servis yapılır .servis yaptıktan  sonra herkes tabağına sarımsaklı yoğurt alıp afiyetli ce yiye bilir.


Şebit Yağlama Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder