Şebit Yağlama Tarifi
Sevgili hanımlar sizlere şimdi şebit yağlama tarifini vereceğim .Ben bunu sevgili canım babam için yapmıştım çok beğendi sizlerde eminim beğeneceksiniz. Babam bunu çok sevdiği için sadece benden ister ,ablamlardan istemez çünkü onlar biraz sulu yaparlar ve hamur ederler , biraz şebit ıslansın kuru kuru olmasın derler ama ıslanınca da hamur yapacaklarını unuturlar yaptıktan sonra da keşke suyunu az dökseymişiz ,üzerine diye vah tüh demeye başlarlar.Bizler bunu kayseri de sık sık yaparız . sizlere de tavsiye ederiz ve bu şebitleri ister satın alın ister evde kendiniz yapın.
Şimdi şebiti yapma zamanı gelin elleri sıvı yalım ve tarifimize geçelim.
Gerekli Malzemeler:
5 veya 6 bardak un
3 su bardağı ılık su
1 mayanın yarısı
1 yemek kaşığı tuz
İç Malzemesi:
yarım kg kıyma
3 domates
küçük doğranmış biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı dolusu kara biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz
Yapılışı:
Ilık suda mayayı gevşetin ve eritin.Unu ve tuzu ekleyerek hamurunuzu yoğurun kulak memesi halinde yumuşak bir hamur olsun.Hamurunuz kıvamına gelince dinlenmeye bırakın ve hamur iki katı kabarınca yapmaya başlaya bilirsiniz .Bu arada hamur mayalanana kadar sizde içini hazırlayın .bir tencere alalım sıvı yağı koyalım ve soğanı,biberi kavuralım daha sonra domatesi ve salçayı ekleyip kısık ateşte 20 dk . kadar suyunu çektirin . Baharatını,tuzu ve 1/2 su bardağı su ekleyin busuylada biraz pişirin ve hafif suyunu çeksin. Tavada yapmaya başlayalım veya sacda pişirmeye başlayalım .önce hamurlar küçük bezeler halinde alınır daha sonra bunlar açılır. harlı ateşte iki yüzünü de pişirin. Pişen hamurları bir kenara alalım ve hepsi piştikten sonra yağlamaya başlayalım . Ve hazırladığımız harçtan aralarına sürelim bu harç tüm her yerine sürülür ve daha sonra üzerine bir daha konulur aynı işlem hamurunuz bitene kadar devam eder.daha sonra bıçak yardımıyla 4 parçaya ayrılır ve 3 diş sarımsakla sarımsaklı yoğurt yapılır.Daha sonra istenilen kadar tabaklara konulur ve servis yapılır .servis yaptıktan sonra herkes tabağına sarımsaklı yoğurt alıp afiyetli ce yiye bilir.
Şebit Yağlama Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder